Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
Bekijk reviews
9,5
Je bevindt je hier:

Assertiviteit - intensief

Leer uw grenzen aangeven en effectief te reageren.
2440,00
BTW vrij
Blended
Contacturen
32 contacturen
Duur
12 weken
Interval
4 dagen
Werkdruk
9 uur zelfstudie
incl. dagarrangement

U krijgt steeds taken op uw bordje waar u niet om hebt gevraagd. U wilt graag nee zeggen, maar doet het meestal niet. Dit zorgt ervoor dat er dilemma's ontstaan: u bent bang dat u de relatie met uw collega verstoort als u voor uzelf opkomt; u wilt niet bot overkomen als u iets afwijst en u hebt moeite om uw eigen mening naar voren te brengen. In deze training leert u zelfbewust en met overtuigingskracht communiceren. 

Na afloop van de training

 • Heeft u gewonnen aan assertiviteit en zelfvertrouwen, terwijl u toch uzelf bent gebleven.
 • Kunt u zelfbewust en met overtuigingskracht communiceren en handelen.
 • Durft u te zeggen wat u altijd al wilde zeggen, zonder uzelf of de ander geweld aan te doen.
 • Geeft u grenzen aan en brengt u uw belangen en wensen in kaart.

Assertiviteit

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training oefent u online met een trainingsacteur. Dankzij de onmiddellijke feedback van de acteur, trainer en deelnemers krijgt u snel grip op nieuw en effectief gedrag. Na de gerichte voorbereiding formuleert u uw persoonlijke leerdoelen. U haalt uw doelen sneller en effectiever. Na de laatste trainingsdag doet u een praktijkopdracht en ontvangt u tips om in uw dagelijkse praktijk scherp te blijven op assertief handelen.

Onderwerpen

 • Assertiviteit en sensitiviteit
 • Gedrag beïnvloeden
 • Conflicthantering
 • Gedrag en gevoel sturen
 • Overtuigingskracht vergroten
 • Constructief feedback geven
 • Belemmerende gedachten
 • Optreden in de dagelijkse praktijk 

Assertiviteit

ARRANGEMENT & MATERIAAL

Alle trainingen hebben een dagarrangement incl. koffie, thee en luxe lunch. De kosten voor het (verplichte) dagarrangement zijn in onze prijzen verwerkt. Het lesmateriaal (boeken e.d.) is ook inbegrepen. De prijs die u ziet is dus een all-in prijs. Voor meer info zie onze inschrijfvoorwaarden en de veelgestelde vragen.

Intensief

De Training Assertiviteit - intensief kenmerkt zich door de uitgebreide kennissessies en intensieve begeleiding door onze trainers. Ook is er extra veel tijd beschikbaar gemaakt om te oefenen. De training heeft een doorlooptijd van 12 weken met een tijdsinvestering van:  

 • 32 contacturen: 4 losse trainingsdagen (09:00-17:00) 
 • 9 uur zelfstudie 

Standaard

In de Training Assertiviteit - standaard gaan we in hoog tempo door de stof heen, waardoor er extra veel tijd is om te oefenen. De training heeft een doorlooptijd van 6 weken met een tijdsinvestering van: 

 • 16 contacturen: 2 losse trainingsdagen  (09:00-17:00) 
 • 5 uur zelfstudie 

DIGITAL & HUMAN OPTIMAAL GECOMBINEERD

Voor een volwaardige training is een face-to-face ontmoeting niet altijd een voorwaarde. Persoonlijke, deskundige begeleiding door experts wel. Wij bieden nu Virtual Classroom, een volledig online, interactief ontwikkeltraject met persoonlijke begeleiding.

Lees meer over onze Virtual Classroom

Twijfel je over deze training?

Vraag advies of bekijk andere trainingen binnen het thema Persoonlijk gedrag.

Locaties & data

Kies hier een locatie en datum waarop je de training wilt volgen.

We kunnen elke training als incompany training of in aangepaste vorm als maatwerk verzorgen. Daarnaast geven we je uiteraard graag een opleidingsadvies.

Wat anderen zeggen

Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
9,5

“Intensief en tevreden”

Ik heb de training als erg intensief ervaren, ik heb me erg open durven en kunnen stellen dankzij de trainer. Ik ben zeer tevreden dat ik heb deelgenomen.

“Nee zeggen wanneer het nodig is”

De training heeft mij geholpen om voor mijzelf op te komen en als het nodig is om "nee" te zeggen. De training is ook zeer plezierig verlopen. De trainers waren rustig en bij hen voelde je geen druk maar voelde je je thuis.

“Bewustwording”

Veel aan de training gehad. Veilige omgeving om je gedachten te kunnen blootgeven.Vooral stukje bewustwording in samenwerking met handige tools die je daarbij helpen. Ik vond dat de trainer de training heel goed gaf en goed inspeelde op de vragen vanuit de deelnemers. Ik vind het lastig om met de stof bezig te blijven. Gelukkig had ik de intensieve variant waardoor er "een stok achter de deur was" om goed over je gedrag na te denken en zodoende te corrigeren.

“Leerzaam”

Ik vond het zeer leerzaam door de verschillende werkvormen (theorie, oefeningen, werken met een acteur) en een zeer uitgebreid en divers programma. Fijne begeleiders en medecursisten. Zeer effectief.