Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
8,0
Je bevindt je hier:

Presenteren op afstand

Leer ontspannen en overtuigend te presenteren op afstand.  Met een persoonlijke stijl en maximale impact.
1685,00
BTW vrij
Virtual classroom
€685,00 met STAP
Contacturen
11 contacturen
Duur
6 weken
Interval
4 dagdelen
Werkdruk
23 uur zelfstudie

Je geeft steeds vaker presentaties op afstand of je voorziet dat je vaker online presentaties zal gaan geven. En je wil je graag verdiepen in je presentatie-vaardigheden in de nieuwe online context. Je merkt dat je het een uitdaging vindt om je publiek geboeid te houden op afstand en om je boodschap echt te laten landen. Ook merk je dat je soms last hebt van zenuwen of ineffectieve gedachten, voorafgaand of tijdens de presentatie, die maken dat je minder effectief presenteert dan je zou willen.

In deze training krijg je handvatten aangeboden die je helpen bij het maken en geven van online presentaties met maximale impact. Je krijgt concrete tools aangereikt om je presentatie te verbeteren voor de online context, waarbinnen je publiek nu eenmaal een minder lange concentratieboog heeft dan bij een real-life presentatie. Daarnaast staan we stil bij jouw persoonlijke stijl en krijg je tips op maat om deze te verbeteren.

INHOUD & AANPAK 

De virtual classrooms bestaan uit de introductie van passende modellen en theorieën, afgewisseld met praktische oefeningen en het oefenen met het geven van je online presentatie. Je persoonlijke leerdoel staat hierbij centraal, hier krijg je dan ook tips en adviezen over die je kan meenemen en toepassen in je werksituatie. Daarnaast wissel je ervaringen uit met de andere deelnemers, zodat je ook van elkaar leert. Door middel van concrete opdrachten en oefeningen maak je je de vaardigheden voor presenteren op afstand stap voor stap eigen. Je krijgt extra tips hoe je je stem en lichaam bij het presenteren op afstand zo effectief mogelijk kan inzetten. Tussen de trainingsblokken ga je met deze handvatten aan de slag in je eigen werk; je brengt zo het geleerde direct in de praktijk

Na afloop van de training:

 • Presenteert u met meer rust en plezier.
 • Weet u hoe u rekening houdt met de doelgroep, doel, context en boodschap van de presentatie. 
 • Maakt u een presentatie met logische structuur en opbouw. 
 • Kunt u effectief de aandacht verdelen tussen u zelf als spreker, het publiek en de presentatie.
 • Kunt u met meer expressie presenteren.
 • Weet u welke presentatiestijl u het beste ligt. 
 • Is de impact en overtuigingskracht van uw presentaties toegenomen. 
 • Kunt u het publiek bij de presentatie betrekken. 

Wat kunt u verwachten?

Oefenen is de sleutel tot succes als het gaat om presenteren. Voorafgaand aan de trainingsdagen bereidt u de theorie voor en experimenteert u met de opdrachten. Op de trainingsdagen gaat u oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zodat u na afloop uw sprekerskwaliteiten volledig weet te benutten.

Onderwerpen

 • Impact van presenteren op afstand: verschillen en kansen 
 • Presenteren op afstand met impact: heldere kernboodschap & opbouw
 • Presenteren op afstand: de aandacht pakken en vasthouden
 • Het aanbrengen van interactie met een zichtbaar of onzichtbaar publiek
 • De non-verbale aspecten van online presenteren
 • Aan/Uit model: gaan staan voor jouw boodschap en jouw verhaal
 • Oefenen met jouw eigen online presentatie & persoonlijke feedback van trainer
 • Jouw persoonlijke stijl ontwikkelen: tot expressie komen en leren inspireren
 • Persoonlijke praktijkcases: beweging krijgen door zelf te bewegen
 • Leven inblazen met een dramadocent: houding, bewegingsruimte, gezichtsuitdrukking, stemgebruik
 • Persoonlijke praktijkcases: beweging krijgen door zelf te bewegen
 • Persoonlijk actieplan

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Om de juiste focus voor het individuele leertraject te bepalen licht onze trainer de inzichten uit de rapportage persoonlijk toe aan de deelnemer, en geeft tips en adviezen in relatie tot persoonlijke leerdoelen, om zo het optimale uit de training te halen.  

Gedurende het ontwikkeltraject is tijdens en buiten de virtuele ontmoeting volop gelegenheid om vragen te stellen en tips te krijgen van de trainer, onder andere via Whatsapp. Zodat deelnemers bij het toepassen van het geleerde in de praktijk persoonlijk, interactief ondersteund worden.   

ARRANGEMENTEN & STUDIEMATERIAAL

Het lesmateriaal (boeken e.d.) is inbegrepen. De prijs die u ziet is dus een all-in prijs. Voor meer info zie onze inschrijfvoorwaarden en de veelgestelde vragen.

Hoeveel tijd gaat u investeren?

De training heeft inclusief voorbereidende en zelfstandige opdrachten en virtual classrooms een doorlooptijd van 3 weken. De tijdsinvestering is als volgt: 

 • Contacturen: 4 uur 
 • Voorbereidende en zelfstandige opdrachten: 3,5 uur 
 • Grow online e-learning: 16 uur 

 

DIGITAL & HUMAN OPTIMAAL GECOMBINEERD

Voor een volwaardige training is een face-to-face ontmoeting niet altijd een voorwaarde. Persoonlijke, deskundige begeleiding door experts wel. Wij bieden nu Virtual Classroom, een volledig online, interactief ontwikkeltraject met persoonlijke begeleiding.

Lees meer over onze Virtual Classroom

ONLINE, INTERACTIEF LEREN

De Virtual Classroom Programma’s van GITP & PiCompany bestaan uit een combinatie van een krachtige online test met interactieve ‘classrooms’, een eigen leeromgeving en persoonlijke begeleiding door onze trainers. Hiermee zijn het afwisselende ontwikkeltrajecten gericht op het realiseren van leerdoelen en het borgen van het leerresultaat.

STUDIEMATERIAAL: all-in prijs

Alle trainingen hebben een dagarrangement waarbij koffie, thee en luxe lunch is inbegrepen. De kosten voor het (verplichte) dagarrangement zijn in onze prijzen op de website verwerkt. Het lesmateriaal (boeken e.d.) is ook bij de prijs inbegrepen. De prijs die u op de website ziet is dus een All-in prijs. Meer informatie vindt u in onze Inschrijfvoorwaarden en bij Veelgestelde vragen.

Twijfel je over deze training?

Vraag advies of bekijk andere trainingen binnen de thema's Communicatie, Virtual Classroom.

Locaties & data

Kies hier een locatie en datum waarop je de training wilt volgen.

We kunnen elke training als incompany training of in aangepaste vorm als maatwerk verzorgen. Daarnaast geven we je uiteraard graag een opleidingsadvies.