Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
8,9
Je bevindt je hier:

Leidinggeven op afstand

Leer sturen op afstand en blijf in control.
1915,00
BTW vrij
Virtual classroom
€915,00 met STAP
Contacturen
14 contacturen
Duur
9 weken
Interval
6 dagdelen
Werkdruk
27 uur zelfstudie

De veranderende tijdsgeest inspireert creatief om te gaan met mensen én middelen. De nadelen van lange reistijden en tijdsverlies wegen al langer zwaar. Tegelijkertijd ervaren steeds meer leidinggevenden de waarde van digitale mogelijkheden en kiezen zij voor een integrale aanpak. Onderzoek wijst uit dat een goede mix van face-to -face ontmoetingen en digitaal contact de verbinding van medewerkers met de organisatie versterkt, en de teamkracht en de effectiviteit vergroot. Fysieke afstand hoeft geen issue te zijn als je effectief stuurt. 

Maar hoe pakt u dat als leidinggevende nu aan? Hoe stuurt u op afstand en blijft u in control? Hoe gaat u om met de druk op de resultaten, terwijl u afhankelijk bent van mensen die fysiek op grote afstand van elkaar wonen en werken? Hoe gaat u om met zorg en onzekerheid: voor uw team en voor uzelf? Hoe maakt u effectief gebruik van digitale middelen zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen? Want u weet ook: in deze wereld draait het nog steeds om mensen, om talent, om betrokkenheid, om bevlogenheid, om menselijke relaties. Zonder dat is een organisatie nergens. 

Na afloop van de training:

 • Bent u zich bewust van de huidige tijdsgeest: de waarde van het optimaal combineren van ‘human en digital’ contact.
 • Heeft u inzicht in wat u als leidinggevende te doen staat als u uw medewerkers en uw team op afstand leiding geeft.
 • Kunt u een positieve sfeer creëren. 
 • Heeft u inzicht in de competenties die nodig zijn om op afstand met elkaar samen te werken.
 • Ontwikkelt u communicatieve vaardigheden die in een virtuele omgeving nodig zijn.

Wat kunt u verwachten?

De virtual classrooms bestaan uit de introductie van passende modellen en theorieën, afgewisseld met praktische oefeningen. Je krijgt tips en adviezen over hoe je leidinggeeft op afstand; waarbij we uitgaan van jouw concrete werksituatie. Daarnaast wissel je ervaringen uit met de andere deelnemers, zodat je ook van elkaar leert. Door middel van concrete opdrachten en oefeningen ontwikkel je je vermogen om bevlogen en effectief leiding te geven op afstand. Je krijgt de gelegenheid te oefenen met een trainingsacteur waarbij je je eigen praktijkcases inbrengt. Tussen de trainingsblokken ga je ermee aan de slag in je eigen werk; je brengt zo het geleerde direct in de praktijk.

Onderwerpen

 • Face to face of op afstand ontmoeten: verschillen en kansen  
 • Mindset en waarden: principle based en rulebased  
 • Sturing aan het individu op afstand: noodzakelijke competenties en sturing op maat   

 • Coachvaardigheden en communicatieve vaardigheden 

 • Sturing aan het team op afstand: gestructureerd en informeel sturen op resultaat  

 • Effectief gebruik van digitale hulpmiddelen die sturen op afstand ondersteunen  
 • Voorbereiding van virtuele vergaderingen  
 • Sturing geven aan virtuele vergaderingen: zakelijke focus, informele sfeer 
 • Persoonlijk leiderschap

 • Wat betekent leidinggeven op afstand voor mij persoonlijk?  

 • Effectief omgaan met onzekerheden. 

 

Hoeveel tijd gaat u investeren?

De training Leidinggeven op afstand heeft een doorlooptijd van 9 weken met een tijdinvestering van: 

 • 5 dagdelen
 • 12 uur zelfstudie  

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Om de juiste focus voor het individuele leertraject te bepalen licht onze trainer de inzichten uit de rapportage persoonlijk toe aan de deelnemer, en geeft tips en adviezen in relatie tot persoonlijke leerdoelen, om zo het optimale uit de training te halen.

Bij meerdaagse trainingen maken ‘personal development classrooms’ deel uit van het programma. Hier staan individuele praktijkcases en bijbehorende uitdagingen centraal.

Gedurende het ontwikkeltraject is tijdens en buiten de virtuele ontmoeting volop gelegenheid om vragen te stellen en tips te krijgen van de trainer, onder andere via Whatsapp. Zodat deelnemers bij het toepassen van het geleerde in de praktijk persoonlijk, interactief ondersteund worden.

DIGITAL & HUMAN OPTIMAAL GECOMBINEERD

Voor een volwaardige training is een face-to-face ontmoeting niet altijd een voorwaarde. Persoonlijke, deskundige begeleiding door experts wel. Wij bieden nu Virtual Classroom, een volledig online, interactief ontwikkeltraject met persoonlijke begeleiding.

Lees meer over onze Virtual Classroom

ONLINE, INTERACTIEF LEREN

De Virtual Classroom Programma’s van GITP & PiCompany bestaan uit een combinatie van een krachtige online test met interactieve ‘classrooms’, een eigen leeromgeving en persoonlijke begeleiding door onze trainers. Hiermee zijn het afwisselende ontwikkeltrajecten gericht op het realiseren van leerdoelen en het borgen van het leerresultaat.

All-in prijs

Het lesmateriaal (boeken e.d.) is inbegrepen. De prijs die u ziet is dus een all-in prijs. Voor meer info zie onze inschrijfvoorwaarden en de veelgestelde vragen.

Twijfel je over deze training?

Vraag advies of bekijk andere trainingen binnen de thema's Management & leidinggeven, Virtual Classroom.

Locaties & data

Kies hier een locatie en datum waarop je de training wilt volgen.

We kunnen elke training als incompany training of in aangepaste vorm als maatwerk verzorgen. Daarnaast geven we je uiteraard graag een opleidingsadvies.