Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
Bekijk reviews
8,9
Je bevindt je hier:

Leidinggeven: de essentie

Ontdek uw leiderschapsstijl, leer beoordelingsgesprekken voeren, feedback geven en coachen.
2425,00
BTW vrij
Blended
€1.425,00 met STAP
Contacturen
34 contacturen
Duur
9 weken
Interval
8 dagdelen
Werkdruk
7 uur zelfstudie
incl. dagarrangement

Deze leidinggevende training heeft al menig startende manager op weg geholpen in zijn/haar nieuwe rol. Het kan in het begin best lastig zijn om de balans te vinden tussen organisatiedoelstellingen en betrokken medewerkers. Tijdens de training leert u om te gaan met weerstand, en krijgt u handvatten om uw medewerkers gemotiveerd te houden.

Na afloop van de training:

 • Kent u uw persoonlijke leiderschapsstijl, u weet wat voor soort manager u bent. 
 • Weet u hoe u uw stijl kunt aanpassen aan de situatie. 
 • Kunt u effectief taken delegeren. 
 • Heeft u meer grip op situaties waarin weerstand of een negatieve groepsdynamiek de overhand nemen. 
 • Weet u hoe u moeilijke gesprekken voert.
 • Bent u bekend met de basisprincipes van coachend leidinggeven

Wat kunt u verwachten?

De cursus leidinggeven start met een Reflector 360. Deze feedback scan helpt u om inzicht te geven in al uw kwaliteiten en valkuilen, zodat hier gedurende de training op ingespeeld kan worden. De training bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over leidinggeven aan uzelf. Hierbij verkent u uw rol als leidinggevende en ontdekt u uw leiderschapsstijl. In het tweede deel leert u leiding te geven aan een ander. In dit deel oefent u veel met beoordelingsgesprekken en feedback geven. In het derde deel gaan we aan de slag met coachend leidinggeven. U maakt kennis met de basisprincipes van coaching en ontdekt hoe u meer uit uw medewerkers en team haalt. Last but not least leert u leidinggeven met een visie. Hier leert u om uw plannen met overtuigingskracht te presenteren. Tot slot van de training duikt u samen met uw medestudenten in de basics van timemanagement. Een effectieve leider is immers een efficiënte leider. 

Onderwerpen

 • Leidinggeven aan uzelf 
 • Leidinggeven aan de ander
 • Coachend leidinggeven aan het team 
 • Leidinggeven met een visie
 • Timemanagement

Hoeveel tijd gaat u investeren?

De training Leidinggeven: de essentie heeft een doorlooptijd van 9 weken met een tijdinvestering van: 

 • 34 contacturen: 8 dagdelen
 • 7 uur zelfstudie  

DIGITAL & HUMAN OPTIMAAL GECOMBINEERD

Voor een volwaardige training is een face-to-face ontmoeting niet altijd een voorwaarde. Persoonlijke, deskundige begeleiding door experts wel. Wij bieden nu Virtual Classroom, een volledig online, interactief ontwikkeltraject met persoonlijke begeleiding.

Lees meer over onze Virtual Classroom

STUDIEMATERIAAL: All-in prijs

Het lesmateriaal (boeken e.d.) is inbegrepen. De prijs die u ziet is dus een all-in prijs. Voor meer info zie onze inschrijfvoorwaarden en de veelgestelde vragen.

Twijfel je over deze training?

Vraag advies of bekijk andere trainingen binnen het thema Management & leidinggeven.

Locaties & data

Kies hier een locatie en datum waarop je de training wilt volgen.

We kunnen elke training als incompany training of in aangepaste vorm als maatwerk verzorgen. Daarnaast geven we je uiteraard graag een opleidingsadvies.

Wat anderen zeggen

Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
8,9

“Heel goed in elkaar gezet”

De training is echt een complete startcursus voor leidinggeven, heel goed in elkaar gezet. De modellen gaan goed over in de praktijkoefeningen. Je leert heel veel van de groep.

“Sinds mijn middelbare school...”

Het was de beste training die ik heb gehad sinds mijn middelbare school.

“Erg leerzaam”

De manier van training geven was erg prettig en ik heb er veel van geleerd. Ook het oefenen in de groep was erg leerzaam.

“Veel van andere cursisten opgestoken”

Een erg leerzame training en een leuke groep. Ondanks verschillende achtergronden en niveaus heb ik veel van andere cursisten opgestoken. De lesmodules en opdrachten om thuis te doen (8 uur zelfstudie) vond ik te veel.

“Veel persoonlijke aandacht”

Erg positief. Gelukkig ook veel theorie waar ik dit jaar aan de slag kan gaan. Tijdens de training ook goed praktijk voorbeelden kunnen behandelen. De kleine groep heb ik als voordeel ervaren. Er was veel persoonlijke aandacht en ruimte om eigen cases in te brengen.

“Een goed fundament”

Een ontzettend leerzame, actiegerichte training. Deze training legt in mijn optie een goed fundament voor de startende manager/leidinggevende.

“Geholpen bij bewustwording”

Heeft mij geholpen bij bewustwording en het nadenken waarom dingen gaan zoals ze gaan. Praktische tips die ik direct kan toepassen, zowel zakelijk als privé.