Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
8,2
Je bevindt je hier:

Feedback: effectief feedback geven en ontvangen

Leer hoe u in samenwerkingsrelaties op de meest constructieve manier gedrag bespreekbaar kunt maken.
745,00
BTW vrij
Blended
€0.00 met STAP
Contacturen
8 contacturen
Duur
Drie weken
Interval
1 trainingsdag  (09:00-17:00)  
Werkdruk
3 uur zelfstudie
incl. dagarrangement

Met collega’s in gesprek gaan is vaak gemakkelijk en zelfs gezellig. Maar wanneer het gaat over feedback geven of zelf aangesproken worden op gedrag, is het een ander verhaal en kan het gesprek nog wel eens ongemakkelijk worden.  Maar dat hoeft niet als u weet hoe u met feedback omgaat. In deze training leert u hoe u in samenwerkingsrelaties op de meest constructieve manier gedrag bespreekbaar kunt maken. Want uiteindelijk gaat het u om een effectievere en efficiëntere samenwerking en daarvoor is soms gedragsverandering nodig. Alleen als u de ander laat weten wat hij kan veranderen, kan hij stappen zetten om te verbeteren. Dat geldt natuurlijk ook voor u: u heeft feedback nodig om te weten wat u anders, beter kunt doen. Zo haalt u u eigen doelstellingen en die van de organisatie.

Na afloop van de training:

 • weet u feedback op uw gedrag positief te verwerken
 • leert u beter omgaan met de emotionele reacties die feedback soms teweegbrengt 
 • heeft u inzicht gekregen in het effect van uw persoonlijke communicatiestijl en kunt u collega’s constructief aanspreken op hun gedrag 
 • kunt u objectiever waarnemen en uw gevoelens over wat u opmerkt positief verwoorden 
 • weet u meer uit uzelf te halen en uit de samenwerking met uw collega’s.  

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Inzicht krijgen in uw eigen valkuilen: hoe geeft en ontvangt u nu feedback? 
 • Eerlijke en duurzame werkrelaties bevorderen
 • Omgaan met kritiek en complimenten 
 • Communicatiestijlen vertalen en onderzoeken hoe u het best om kunt gaan met reacties op uw feedback 
 • Inzicht krijgen in spanningen en vooroordelen van feedback 
 • Onderzoeken welke innerlijke overtuigingen uw boodschap in de weg staan.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training ‘Feedback: effectief feedback geven en ontvangen’ onderzoekt u welke overtuigingen ten grondslag liggen aan uw communicatiestijl en manier van feedback geven en zoekt u een verklaring voor de verschillende reacties die u ontvangt. Is de boodschap altijd helemaal helder wanneer u feedback geeft?  

In de praktijk leert u het meest, zeker als het aankomt op feedback. Daarom gaat u vooral veel oefenen. In een afwisselend programma met online videotraining en levensechte oefensituaties met een trainingsacteur leert u direct grip te krijgen op feedback. Aan de hand van tips en adviezen werkt u samen met de trainer, acteurs en uw mededeelnemers toe naar een nieuwe en effectieve manier van feedback geven en ontvangen.  

Ter voorbereiding op de training krijgt u via de online leeromgeving van GITP relevante theorie aangeboden, die u in eigen tempo kunt doornemen. Daarnaast ontvangt u een voorbereidende opdracht die gericht is op het aanscherpen van uw leervraag over feedback geven en ontvangen.   

Hoeveel tijd wilt u investeren?

 De training ‘Feedback: effectief feedback geven en ontvangen' heeft een doorlooptijd van drie weken met een tijdinvestering van:   

 • 8 contacturen: een trainingsdag (09:00-17:00)   
 • 3 uur zelfstudie.  

Exclusief toegang tot de online leeromgeving   

Als u een (online)training volgt bij GITP, krijgt u exclusief toegang tot onze online leeromgeving. Voor, tijdens én na de training vindt u daar het programma, de voorbereidings- en praktijkopdrachten, theorie, achtergrondinformatie en alle praktische gegevens over de training. U heeft zes maanden toegang tot de leeromgeving.  

studiemateriaal

Het lesmateriaal (boeken e.d.) is ook bij de prijs inbegrepen. De prijs die u op de website ziet, is dus een All-in prijs. Meer informatie vindt u in onze Inschrijfvoorwaarden en bij Veelgestelde vragen.

DIGITAL & HUMAN OPTIMAAL GECOMBINEERD

Voor een volwaardige training is een face-to-face ontmoeting niet altijd een voorwaarde. Persoonlijke, deskundige begeleiding door experts wel. Wij bieden nu Virtual Classroom, een volledig online, interactief ontwikkeltraject met persoonlijke begeleiding.

Lees meer over onze Virtual Classroom

Twijfel je over deze training?

Vraag advies of bekijk andere trainingen binnen de thema's Persoonlijk gedrag, Communicatie.

Locaties & data

Kies hier een locatie en datum waarop je de training wilt volgen.

We kunnen elke training als incompany training of in aangepaste vorm als maatwerk verzorgen. Daarnaast geven we je uiteraard graag een opleidingsadvies.