Deelnemers gaven deze training gemiddeld een
9,3
Je bevindt je hier:

Communiceren op afstand

Leer optimaal virtueel communiceren en effectief samenwerken.
1680,00
BTW vrij
Virtual classroom
€680,00 met STAP
Contacturen
11 contacturen
Duur
6 weken
Interval
4 dagdelen
Werkdruk
23 uur zelfstudie

U merkt dat communiceren op afstand een steeds groter onderdeel van uw werk vormt. Het verschilt van de traditionele manier van werken, waardoor dit soms een uitdaging is. Misschien mist u het informele bijpraten bij de koffie of zijn vergaderingen minder effectief. Graag wilt u hierin een stap in maken en ervoor zorgen dat de gesprekken met collega’s op afstand echt effectief zijn. U bent op zoek naar handvatten om tijdens de mondelinge communicatie op afstand goed te blijven samenwerken met elkaar, om zo de gezamenlijke resultaten te behalen.  

Na afloop van de training:

 • Hanteert u de juiste tools en werkvormen om met collega’s in gesprekken en vergaderingen effectief te communiceren, te beïnvloeden en samen tot resultaten te komen.
 • Kunt u ook signalen van anderen oppikken en hier effectief op reageren.
 • Heeft u handvatten om op afstand te beïnvloeden, ruimte te geven aan gevoelens, uw mening te geven en die van anderen te achterhalen.
 • Weet u hoe u, ondanks de afstand, echt met elkaar in verbinding kunt zijn.
 • Heeft u inzicht in de kansen van communiceren op afstand.

Wat kunt u verwachten?

De virtual classrooms bestaan uit de introductie van passende modellen en theorieën, afgewisseld met praktische oefeningen. U krijgt tips en adviezen over hoe concrete situaties in uw werksituatie aan te pakken. Daarnaast wisselt u ervaringen uit met de andere deelnemers, zodat u ook van elkaar leert. Door middel van concrete opdrachten en oefeningen maakt u de vaardigheden voor communiceren op afstand stap voor stap eigen. U heeft de gelegenheid te oefenen met een trainingsacteur waarbij u eigen praktijkcases inbrengt. Tussen de trainingsblokken gaat u ermee aan de slag in uw eigen werk; u brengt zo het geleerde direct in de praktijk.  

Onderwerpen

 • Impact van communiceren op afstand: verschillen en kansen  

 • Communiceer met een fit brein: breintraining  

 • Communiceren op afstand met resultaat op de inhoud  

 • Communiceren op afstand met echt contact  

 • Voorbereiding van gesprekken en vergaderingen op afstand   

 • Gesprekstechnieken voor een gesprek op afstand  

 • Vergadertechnieken voor virtuele vergaderingen

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Om de juiste focus voor het individuele leertraject te bepalen licht onze trainer de inzichten uit de rapportage persoonlijk toe aan de deelnemer, en geeft tips en adviezen in relatie tot persoonlijke leerdoelen, om zo het optimale uit de training te halen.

Bij meerdaagse trainingen maken ‘personal development classrooms’ deel uit van het programma. Hier staan individuele praktijkcases en bijbehorende uitdagingen centraal.

Gedurende het ontwikkeltraject is tijdens en buiten de virtuele ontmoeting volop gelegenheid om vragen te stellen en tips te krijgen van de trainer, onder andere via Whatsapp. Zodat deelnemers bij het toepassen van het geleerde in de praktijk persoonlijk, interactief ondersteund worden

Hoeveel tijd wilt u investeren?

Training Communicatie op afstand

In deze training gaan we in hoog tempo door de stof heen, waardoor er extra veel tijd is om te oefenen. 

De training heeft een tijdinvestering van:  

 • 21 contacturen
 • 14 uur zelfstudie 

DIGITAL & HUMAN OPTIMAAL GECOMBINEERD

Voor een volwaardige training is een face-to-face ontmoeting niet altijd een voorwaarde. Persoonlijke, deskundige begeleiding door experts wel. Wij bieden nu Virtual Classroom, een volledig online, interactief ontwikkeltraject met persoonlijke begeleiding.

Lees meer over onze Virtual Classroom

ONLINE, INTERACTIEF LEREN

De Virtual Classroom Programma’s van GITP & PiCompany bestaan uit een combinatie van een krachtige online test met interactieve ‘classrooms’, een eigen leeromgeving en persoonlijke begeleiding door onze trainers. Hiermee zijn het afwisselende ontwikkeltrajecten gericht op het realiseren van leerdoelen en het borgen van het leerresultaat.

All-in prijs

Het lesmateriaal (boeken e.d.) is inbegrepen. De prijs die u ziet is dus een all-in prijs. Voor meer info zie onze inschrijfvoorwaarden en de veelgestelde vragen.

Twijfel je over deze training?

Vraag advies of bekijk andere trainingen binnen de thema's Communicatie, Virtual Classroom.

Locaties & data

Kies hier een locatie en datum waarop je de training wilt volgen.

We kunnen elke training als incompany training of in aangepaste vorm als maatwerk verzorgen. Daarnaast geven we je uiteraard graag een opleidingsadvies.