Je bevindt je hier:

STAP-budget

Wat is het STAP-budget? Het STAP-budget is een subsidie van de overheid van max. € 1000,- om een cursus, opleiding of training te volgen. Met deze subsidie krijgt iedereen de kans zichzelf verder te ontwikkelen. Ook als je al een baan hebt.  Wij bieden 6 trainingen helemaal gratis aan om jezelf kosteloos te ontwikkelen!
stap

GRATIS STAP trainingen

Bij GITP bieden wij onze 6 populairste trainingen als STAP-trainingen aan om jezelf kosteloos te ontwikkelen. Schrijf je eerst in voor een training, ontvang je aanmeldbewijs en vraag 1 juli om 10:00 het STAP-budget aan bij de UWV.

 Bekijk de STAP trainingen

Hoe werkt STAP?
STAP 1. Meld je aan voor een training 

Kies de training die bij jou past. Het STAP-budget is geldig op al onze trainingen! Vul het aanmeldformulier in en vink het vakje aan ‘gebruik maken van STAP-subsidie’. 

STAP 2. Je ontvangt een aanmeldbewijs 

Je ontvangt van ons het bewijs van aanmelding, waarmee je gemakkelijk het STAP-budget bij het UWV kunt aanvragen. Let op: deze aanvraag is nog geen garantie dat UWV de subsidie toezegt (op = op).  

STAP 3. Vraag je STAP-subsidie aan bij het UWV 

Op 1 juli om 10:00 gaat het aanvraagloket bij het UWV open. Houd je DIGID bij de hand en ga naar http://www.stapuwv.nl/. Daar upload je het aanmeldbewijs dat je van ons kreeg. Doe dit minstens 4 weken voorafgaand aan de training.  In het rechter schema zie je welke termijnen het UWV hanteert en wanneer de aanvraag bij het UWV moet liggen om in aanmerking te komen voor het STAP-budget.

STAP 4. Aan de slag! 

Je kunt nu deelnemen aan de training. Als de training is afgerond, sturen wij het deelnamebewijs naar het UWV en wordt je training vergoed. Is de training duurder dan € 1.000, dan ontvang je alleen een factuur met het restbedrag. Deze factuur kunnen we ook rechtstreeks naar je werkgever sturen, als je dat met je werkgever hebt afgesproken en het vooraf bij de inschrijving hebt aangegeven.

STAP budget

Schema aanvraag STAP-subsidie

Per jaar kun je éénmaal STAP-budget toegekend krijgen voor 1 opleiding. Het jaar is opgedeeld in aanvraagtijdvakken van 2 maanden. Je opleiding mag niet eerder dan 4 weken na je subsidieaanvraag starten. En je opleiding moet starten binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin je je aanvraag hebt gedaan.

Waarom een training bij GITP?
 • Maximaal leren in minimale tijd.  

 • Inhoud van de training afgestemd op jouw leerdoelen.  

 • Training in kleine groepen.  

 • Extra inspiratie en kennis in onze online leeromgeving. 

 • Winnaar van de aNewSpring Award 2021.

 • Trainers die weten hoe het in organisaties werkt en wat er van je gevraagd wordt.

GRATIS TRAININGEN MET HET STAP-BUDGET
Spelregels
 • Je bent minimaal 18 jaar en nog niet met pensioen.  

 • Je werkt, studeert of bent werkzoekende. 

 • Je ontvangt geen andere tegemoetkomingen of beurzen.    

 • Je volgt de training bij een STAP-opleider, zoals GITP. 

 • De training start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. 

 • De training moet aan de subsidie-eisen voldoen. Gelukkig voldoen bijna al onze trainingen! 

 • Je mag 1 keer per jaar een beroep doen op deze subsidie.  

 • UWV wil weten of je de training succesvol hebt afgerond om te beoordelen of je het budget definitief toegekend krijgt. Dat regelt GITP. Je hoeft hier niets voor te doen.

 • Kosten voor de locatie en catering vallen niet onder de STAP subsidie. Uitgezonderd zijn de exclusieve STAP trainingen. 

Afronding training

Een deelnemer heeft een training succesvol afgerond indien hij/zij 80% of meer aanwezig is geweest op de trainingsdagen (locatie of virtueel). Indien een deelnemer minder dan 80% van de trainingsdagen/- uren aanwezig kon zijn, dan wordt de oorzaak van de afwezigheid meegewogen in het oordeel en ook hoe actief de deelnemer de overige dagdelen of uren was.

Voor GITP is uiteraard van belang voor het succesvol afronden, dat een deelnemer daadwerkelijk deelneemt. Maar belangrijker nog is dat een deelnemer laat zien voldoende bagage gekregen te hebben door de training, om de gestelde leerdoelen te bereiken.

Advies over onze STAP trainingen?