Je bevindt je hier:

Stap-regeling

Training
3 min

STAP-budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000 aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie.

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

Met het geld uit het STAP-budget kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen. Met het STAP-budget wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Werknemers en werkzoekenden hebben zo meer kansen om hun baan te houden. Of om een nieuwe baan te vinden.

STAP-budget aanvragen bij UWV

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden bij UWV het STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. 

DUO houdt lijst met opleidingen bij

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) houdt een register (scholingsregister) bij met opleidingen waarvoor mensen STAP-budget kunnen aanvragen. Een STAP-budget aanvragen kan alleen als de scholingsactiviteiten in het scholingsregister staan. 

Welke trainingen biedt GITP?

We zijn momenteel druk bezig met het inregelen van de processen aan de achterkant, zodat het straks ook mogelijk is bij GITP dit STAP-budget in te zetten. 

Meer weten? 

U kunt uit al onze trainingen kiezen en gebruik maken van het STAP-budget. Maar binnenkort staan er op deze site ook trainingen die perfect binnen het budget passen. Denk hierbij aan trainingen op het gebied van communicatie, beïnvloeden of persoonlijke effectiviteit. Dus hou deze pagina in de gaten!

Stap Trainingen

Trainingen